Thursday, May 9, 2013

Pržena rečna pastrmka

Pržena rečna pastrmka
Pržena rečna pastrmka

  • 4 pastrmke (oko 300 gr svaka) 
  •  40 grama putera 
  •  4 kašike sitno sečenih začinskih trava (luk vlašac, peršun, mirođija) 
  • 2 kašike suncokretovog ili maslinovog ulja 
  •  2 struka mladog luka 
  •  sok jednog limuna 
  •  150 gr šampinjona 
  •  2 čena belog luka so i biber 
Pastrmke dobro operite i prosušite, nakapajte limunovim sokom i dobro začinite Očistiti mladi luk, oprati i iseći ukoso na 1 cm široke kolutove. Šampinjone operite i iseckajte na tanke listiće. Beli luk očistite pa izgnječite u presi za luk. Povrće stavite u činiju i izmešajte pa preko njega prelijte rastopljeni maslac i pospite iseckane začine, začinite pa dobro promešajte. Ovom smesom punite pastrmke pa ih pazljivo zatvorite drvenim štapićem. Na zagrejanom ulju pržiti pastrmke sa svake strane 5-6 minuta, dok ne dobiju zlatastu boju.

0 comments:

Post a Comment