Sastojci:
- 4 pastrmke,
- 120 g maslaca,
- 800 g krompira,
- sok od limuna,
- mirođija,
- badem,
- peršun,
- brašno,
- biber,
- ulje,
- so.
Očistiti pastrmke, pa ih spolja i iznutra posoliti i pobiberiti. U stomake riba staviti po komad maslaca umućnog sa iseckanom mirođijom i kašiku seckanog peršuna. Na zagrejano ulje u tiganju spustiti pastrmke umočene sa jedne strane u brašno (staviti u ulje stranu sa brašnom). Nakon toga pastrmke peći 10 minuta u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, okrenuti i peći još 10 minuta. Krompir skuvati sa korom, oljuštiti, prepoloviti i na 50 g maslaca propržiti, pa posoliti. Posuti sa malo seckanog peršuna. Na ostatku maslaca prepeći 3 kašike seckanog badema i posuti preko ribe. Servirati na istom tanjiru ribu (poprskati je sokom od limuna) sa krompirom i ukasiti grančicom peršuna. Za 4 osobe. Po osobi oko 735 kcal.
0 comments:
Post a Comment