Thursday, May 9, 2013

Mlinarska pastrmka

Mlinarska pastrmka

Mlinarska pastrmka

 Sastojci:
  • 4 pastrmke, 
  • 120 g maslaca, 
  • 800 g krompira, 
  • sok od limuna, 
  • mirođija, 
  • badem, 
  • peršun, 
  • brašno, 
  • biber, 
  • ulje, 
  • so. 
 Priprema:
Očistiti pastrmke, pa ih spolja i iznutra posoliti i pobiberiti. U stomake riba staviti po komad maslaca umućnog sa iseckanom mirođijom i kašiku seckanog peršuna. Na zagrejano ulje u tiganju spustiti pastrmke umočene sa jedne strane u brašno (staviti u ulje stranu sa brašnom). Nakon toga pastrmke peći 10 minuta u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, okrenuti i peći još 10 minuta. Krompir skuvati sa korom, oljuštiti, prepoloviti i na 50 g maslaca propržiti, pa posoliti. Posuti sa malo seckanog peršuna. Na ostatku maslaca prepeći 3 kašike seckanog badema i posuti preko ribe. Servirati na istom tanjiru ribu (poprskati je sokom od limuna) sa krompirom i ukasiti grančicom peršuna. Za 4 osobe. Po osobi oko 735 kcal.

0 comments:

Post a Comment