Saturday, May 18, 2013

Flambirane pastrmke

Flambirane pastrmke



Za 4 osobe:

  • 4 pastrmke od po 250 g, 
  • 2 kašike brašna, 
  • kašika maslinovog ulja, 
  • 0,8 dl lozovače, 
  • 2 dl ribljeg bujona, 
  • čen belog luka, 
  • pola veze ruzmarina, 
  • 2 lista žalfije,
  •  pola limuna, 
  • biber i 
  • so.


Očišćenu ribu dobro operite, osušite i obilato uvaljajte u brašno i pržite sa obe strane na vrelom ulju u velikom tiganju u koji mogu stati sve pastrmke. Posolite, pobiberite, smanjite temperaturu i dinstajte još 15 minuta. Kada su pastrmke dinstane izvadite ih iz tiganja i čuvajte na toplom mestu. Tiganj u kojem ste pržili pastrmke flambirajte lozovačom i kada se plamen ugasi dodajte zagrejan riblji bujon, seckani ruzmarin, žalfiju i seckani beli luk i mešajte da se sos malo zgusne. Sada u taj sos vratite pastrmke, okrenite ih nekoliko puta da preuzmu svu aromu sosa. Ribu potom ređajte na poslužavnik, poprskajte limunovim sokom i služite sa prilogom od barenog krompira i blitve.

0 comments:

Post a Comment