Friday, May 10, 2013

Pastrmka sa majčinom dušicom

Pastrmka sa majčinom dušicom

Pastrmka sa majčinom dušicom


 Za 4 osobe:

  • 4 očišćene pastrmke, 
  • veza sveže majčine dušice, 
  • limun, 
  • 4 lovorova lista, 
  • 12 čenova belog luka, 
  • krupna morska so i biber. 



 Limun operite i isecite na tanke kolutiće. Majčinu dušicu sitno iseckajte, dodajte maslinovo ulje i so i sve promešajte. Upijajućim papirom obrišite unutrašnjost riba i svaku napunite s kašičicom mešavine maslinovog ulja i majčine dušice, 2 kolutića limuna, 3 neočiščena čena belog luka i 1 listom lorbera. Svaku pastrmku umotajte u aluminijumsku foliju i pecite 10 minuta na roštilju, na umerenoj vatri. Pečene pastrmke služite u foliji i prelijte ostatkom mešavine ulja i majčine dušice.

0 comments:

Post a Comment