Thursday, May 9, 2013

Pastrmka na užički način

Pastrmka na užički način
Pastrmka na užički način

 Potrebno:
  • 4 pastrmke od 200gr, 
  • 200gr kajmaka, 
  • 160gr mesnate slanine, 
  • 500gr mladog krompira, 
  • 100gr brašna, 
  • so, peršunovo lišće, ulje 
 Priprema:
Pastrmku očistiti oprati i osušiti. Slaninu iseći na tanko parčiće i malo propržiti. Oljuštiti krompir i skuvati u vodi u koju smo dodali malo začina i soli. Pastrmke uvaljati u brašno i pržiti u ulju i masnoći koja je ostala od pržene slanine, a onda poredjati na oval na koji je prethodno stavljena slanina i preliti uljem u kome se pržila. Garnirati barenim krompirom, a zatim preliti rastopljenim kajmakom i seckanim peršunovim lišćem.

0 comments:

Post a Comment