Za 4 osobe:
- 2 očišćene pastrmke od po 400 g,
- 2 sveže ljute papričice,
- veza mladog luka,
- komad svežeg đumbira dužine 5 cm,
- 2 kašike crnog vina,
- 2 kašike vinskog sirćeta,
- so, biber
- i 6 kašika ulja.
Mladi luk i oljušteni đumbir sitno iseckajte. U veću šerpu u koju mogu stati i ribe sipajte 3 cm vode i po pola količine seckanog luka i đumbira i kuvajte. Kada voda proključa smanjite temperaturu, položite ribe u šerpu i nastavite da kuvate još oko 10 minuta, kontrolišući s vremena na vreme da li je riba kuvana. Posebno pomešajte vino, sirće, so i biber. Barenu ribu pažljivo izvadite iz šerpe, stavite na poslužavnik i pospite preostalim seckanim đumbirom i mladim lukom. Odozgo sipajte sitno seckanu svežu ljutu papričicu i prelijte pripremljenom marinadom. U manjem tiganju dobro zagrejte ulje i njime pažljivo prelijte ribu, od glave do repa i odmah servirajte.
0 comments:
Post a Comment